Perníkový Ferino osádza okná - 1. časť – Čo nesmiete zanedbať?

13.11.2013 10:27

Pri snahe čo najlepšie zatepliťomietnuť Vašu chalúpku a urobiť z nej útulný teplý domov vám Perníkový Ferino takmer zabudol poradiť ako správne osadiť okná. Perníkový Ferino dúfa, že mu to odpustíte a na oplátku pre vás teraz pripravil článok na pokračovanie! Máte sa na čo tešiť.

Perníkový Ferino nedávno zistil, že osádzanie okien nie je lacná záležitosť. Pri výbere treba zohľadniť tvar, materiál, povrchovú úpravu a izolačné schopnosti okna. Nesmieme však zabudnúť na jednu z najdôležitejších vecí spojených s výmenou okna, a to montáž. Ani to najkvalitnejšie okno nebude spĺňať svoju funkciu, keď bude neodborne osadené (Perníkový Ferino, ako ozajstný odborník, si vie okná osadiť aj sám, ale vy by ste to mali radšej nechať na špecialistu). Preto je dôležité vybrať si pri výmene okien jednu firmu, ktorá zabezpečuje všetky služby od zamerania, dodávky až po odbornú montáž objednaných okien a príslušenstva. Perníkový Ferino totiž upozorňuje, že na montáž okien sa vzťahuje záruka iba v prípade, ak je vykonaná autorizovanou montážnou skupinou predajcu.

V pokračovaní článku sa Perníkový Ferino pustí už do samotného zameriavania okien a montáže. Určite sa už neviete dočkať :).