Perníkový Ferino omieta zateplenú chalúpku

11.11.2013 10:28

V novom domčeku už máte príjemne teplo a teraz vám Perníkový Ferino povie ako čerstvo zateplenú chalúpku správne omietnuť.

Kým povrch spevníme, napojíme zateplenie na stavebné dielce pomocou silikónového tmelu alebo tesniacich pások. Stykové škáry treba dokonale utesniť. Potom upravíme nárožia objektov a kúty stavebných otvorov: nárožia vystužíme pomocou rohových líšt a lepidla a ku kútom v ostení okien a dverí zo strany fasády nalepíme pomocou lepidla pruhy výstužnej siete.

Potom celoplošne nanesieme tzv. základnú vrstvu omietky, ktorá sa skladá z vrstvy lepidla a výstužnej siete. Perníkový Ferino hovorí, že lepidlo treba nanášať odhora nadol v pásoch so šírkou výstužnej siete a pomocou hladidla do vrstvy lepidla pozatláčať výstužnú sieť. Hmotu nad sieťou rovnomerne uhladíme hladidlom. Pásy siete nadpájame s presahom najmenej 10 cm. Približne 24 hodín po zaschnutí stierky prebrúsime povrch brúskou alebo dlhým hladidlom s brúsnym papierom.
Potom Perníkový Ferino povrch napenetruje. Po vyschnutí sa na povrch aplikuje akrylátová, resp. silikátová, silikónová alebo silikátovo-silikónová omietka pomocou hladidla z nehrdzavejúcej ocele. Túto novú omietku nakoniec Perníkový Ferino upraví fasádnym náterom.

Aj v ďalšom príspevku Vás Perníkový Ferino naučí niečo nové. Nechajte sa prekvapiť!